jueves, 18 de noviembre de 2010

ACTIVITATS MOTRIUS

Jo no savia el que eren aquests tipus d´activitats, encara que potser les haguera fet a classe d´educació física, no savia per a qué servien. Doncs bé, aquests tipus d´activitats ens milloren les nostres habilitats de manera general per a que més avant pugam destacar amb alguna habilitat específica. La classe en la que donarem aquestes activitats motrius va ser molt divertida.

Es tracta de fer dues fileres de manera que al fons hi han dos banquets i dos conos darrere de cada banquet(un per a cada grup) i aquests banquets tenen com una piloteta planeta, doncs bé, es poden fer diverses activitats com:

-corrents arrastrar la piloteta d´un extrem a l´altre del banc sense que caiga,pegar la volta per darrere del con i tornar a arrastrar la piloteta fins a l´altre extrem del banc, fent esprint al final per a poder aplegar a la filera abans que el company de l´altre grup i que puga eixir el següent.

-desprès es pot fer tambè igual però passant el banc per el mig de les cames, conduir la piloteta amb la mà dreta per a anar i la esquerra per a tornar, agarrar la piloteta i pegar la volta amb ella per darrere del con i desprès deixar-la en el sentit contrari de on l´hem agarrat, possant dues pilotetes...etc. En fi, que la qüestió és anar canviant e innovant.Per a la sortida dels equips tambè el professor pot preguntar el nom d´una font del seu poble a algun alumne,cada vegada a un, de manera que quan el professor diga aquest nom siga la sortida. Açò es pot fer amb noms de fonts del poble, nombres en anglès, rius..etc.. de manera que, en la assignatura d´educació física s´està practicant anglès o geografía. El professor pot tambè parlar amb la professora d´anglès i comentar-li el que esta fent, de manera que aquesta tambè pot introduir alguna cosa d´educació física a la seua assignatura. Açò és una manera de que estiguen els professors units, treballen conjuntament i per tant que les assignatures tinguen relació i estiguen unides.

És important fer alguna xicoteta transició amb alguna pregunta per a que els alumnes s´adonen per sí mateixos de si estan o no jugant correctament i com ho podrien millorar. Per exemple.."¿qué passa si correm massa apressa,conseguim que el baló no caiga?"

Per ultim, tambè es pot preguntar als alumnes que proposen algun altre model d´activitat motriu, alguna que vejen que se´ls ocurrisca, així com tambè se´ls pot preguntar quan s´acave el joc.."¿com es deia el nom de la font del poble de Marc?, ¿com es deia..?

Finalment, per a concloure, la tornada a la calma pot ser una reflexió en comú sobre l´activitat que han fet o be algun joc més relaxadet.

2 comentarios:

  1. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  2. La verdad es la que las sesiones practicas que hemos tenido en la clase de educación física han sido una pasada he disfrutado un montón, he aprendido muchas cosas y recursos para en un futuro aplicar en las clases. Nada que ver con las sesiones de educación que teníamos en la escuela donde siempre hacíamos lo mismo....

    En cuanto a las habilidades motrices. Es un apartado de la educación física que no recuerdo haber trabajado en la escuela ni mucho menos en en instituto. Creo que es útil trabajarla en los primeros cursos de primaria y muy importante en educación infantil, ya que se pueden introducir conceptos como la lateralizad, arriba y abajo...que son parte de los contenidos de infantil. Ademas de enseñarles a usar su cuerpo y sus capacidades.

    ResponderEliminar